Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
CAS

cara al sol

25. 10. 2010 8:20
Podmíru neřeším

Je to sice možná zlodějna, ale já se prakticky nikdy nedívám na to, kolik stojí v hospodě pivo, takže je mi i jedno, že dostanu za svoje peníze o centimetr menší míru. Víc mi vadí neochotná, pomalá a protivná obsluha a další nešvary. Začátkem roku jsem například děsně otrávil bábu v jednom motorestu kousek před Prahou na D1, když jsem si dovolil si sám sednout ke stolku pro čtyři a nespokojil se s odporným malým stolkem, kam bych si osobně nedovolil posadit ani toho nejšpinavějšího bezdomovce. Kdyby aspoň slušně požádala, ale ona se tvářila, jako bych spáchal těžký zločin a že je moje povinnost řešit její problémy s nedostatkem místa. Ta bába ale, pravda, měla sice chabý, ale přece jenom nějaký důvod k házení kyselých ksichtů. Někteří číšníci jsou jako ten hospodský v Cimrmanově hře. V hospodě pracovat chtějí, ale nesnesou lidi.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

25. 10. 2010 0:22
hostinský, který dává pod míru...

...a není v hospodě "pro turisty", kde se hosté většinou nevrací neboť spíše jen projíždí je ekonomický sebevrah. Nejvíce se vydělá na jídle, tvrdém alkoholu a nealku. Pivo je dobré mít v pořádku (teplota, množství, výtoč, atd.).....pak hospoda funguje a štamgasti se vracejí.

Když nejsem spokojen, jdu jinam.......pořád ještě máme dost dobrých hospůdek. Bohudík;-)

0 0
možnosti
AM

ctvrta.sudicka

24. 10. 2010 23:59
mě se

Mě se U Václava líbí, maj tam dobrou medovinu a grilovanou klobásu:o) Nechodím hledat problémy:)

0 0
možnosti
MK

enpassant

23. 10. 2010 10:12
Paradoxy

Bohužel autor má smutnou prvdu, podmíra je běžná, málokdo ji reklamuje. Sám vždycky přemýšlím, jestli si zkazit náladu dohadováním s obsluhou nebo se nechat okrást a být otráven ze své vlastní zbabělosti. Asi přejdu na lahváče :-)

0 0
možnosti
PL

vver440-dukátový spekulant

23. 10. 2010 9:09
hm, kouknul jsem se do autorova popisku

a už chápu, odkud vítr fouká. ;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JT

slatin

23. 10. 2010 8:46
Jediné řešení je, do té hospody

nechodit.A pokud to dojde i ostatním hostům,tak tahle putyka zmizí....

0 0
možnosti
VP

vojta 360

23. 10. 2010 8:31
nazdar

ja teda takovej problem v hospode nemam asi chodim do normalni hospody kde nikdo neokrada hosty

0 0
možnosti
W

Wendolene/

23. 10. 2010 4:07
Bezny dotaz vsude mozne

I v cizine. A spropitne? Jak kde. Nekde si ho zapocitavaji rovnou do ceny a maji tak uvedeno v jidelnim listku ci nekde na ceduli v mistnosti, nekde je obligatni davat 15%. To je bezne treba v Kanade a USA, zhruba 15 %, spokojeni hoste daji mnohem vic. Rozdil je mezi hospodou a slusnou restauraci, barem atd. 

Pripada mi, ze si stezujete jen tak, aby rec nestala....

0 0
možnosti
L

LUBr.doktorka_bačkorka

23. 10. 2010 2:39
Mě nadšení z podnikání už přešlo dávno, ale se sestrou

jednu horskou hospodu, kromě jiného, udržujeme přesto v chodu. Pod míru dávat je hloupost a ani takového hospodského už neznám, který by to provozoval. To si každá pivní hlava hlídá. Dneska už i čárky na lístku. Já se tam stavuji už jen v sobotu, aby si personál předal týdenní směnu. Na začátky si však pamatuji. Kdyby jste tam přijel na kole na nějaká dvě piva, tak byste asi ochotu od nás moc nezažil. Takový se ještě navrch snažili poradit a jejich oblíbená otázka byla,"No, jste přece živnostníci?" Na výzvu mého muže, aby vypadnul, většinou reagovali, že nám udělají v novinách "firmu", že od nás pes kůrku nevezme. Prostě každý v tomto oboru musí vědět o jaké zákazníky stojí a o jaké ne. Nejlepší zákazníci byli na týdenní pobyt. Řeknu příklad, že třeba senzační host byl Ransdorf. Ten nám pomáhal i přestlat postele v pokojích, když jsme měli fofr.

0 0
možnosti
Q

Quix

23. 10. 2010 18:02
Re: Mě nadšení z podnikání už přešlo dávno, ale se sestrou

Prosim Vás, napište, kde to je, ať vím, kam nejezdit.

0 0
možnosti
ST

strnecka

23. 10. 2010 2:01
Spropitne na zapade

Nejhorsi to se spropitnym je v Quebecu v Kanade. U nas ho muzete dat, ale nemusite. V Kanade si o nej primo reknou a mate za povinnost 15%, leda byste byl nespokojen. Nevymyslim si. To neni jedna pani povidala, ale moje vlastni zkusenost z cest. Takze o tom, ze na zapade je to jinak, bych moc nerikala.

0 0
možnosti
J

jirkaburkovec

23. 10. 2010 5:15
Re: Spropitne na zapade

Ziji v Kanadě 30 let, ale takovou ptákovinu jsem ještě neslyšel. Byl jste opravdu v Kanadě, nebo si znás děláte kanadské žertíky? Jestliže se najím a jsem spokojen, což je jev tady v Albertě zcela normální, pak milerád přidám nějaký dolar za dobře odvedenou práci. Tady se totiž dá najíst za velice slušné ceny. Není tedy problém, dát TIP. A určitě si nikdo o něj neříká. Ze zlou by se potázal. Moc prosím, nekálejte na Kanadu, když jste něco jenom slyšel. Dobrá rada na závěr. Přijeďte vyzkoušet.

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1434x
Narodil jsem se vinařském kraji a dodnes tam bydlím. Víno jsme poznal i z pohledu francouzského konzumenta, když jsem před časem učil na lyceu v jihofrancouzském Nimes. Ten o něm ví mnohem víc než to, že se po něm točí hlava. Vždyť víno je tam součástí tělesné kultury. Chci, aby tomu tak bylo i u nás. Aby český spotřebitel už nebyl obětí marketingových hrátek obchodníků. Aby pochopil, že víno není to samé jako nápoj vinného typu.

Seznam rubrik