Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Msahul

22. 11. 2010 7:04
vy jste

neznali jiné těstoviny.HM ...u nás maminka vařila fleky,nudle,nudličky do polévky a taky makarony

0 0
možnosti
K

kaktusak

21. 11. 2010 23:03
Za socialismu se poměry rychle zlepšovaly

Z 80. let nepamatuji, že by někdo mezi paneláky pěstoval zeleninu. Každý ji koupil v obchodě nebo na trhu. Mleté maso se dalo koupit, nebo karbanátky na smažení, nebo už usmažené. Nedalo se už říct, že v obchodech nic nebylo. Prodávalo se i snadno rozpustné Granko. Ovšem obtížně rozpustné prášky stále existují, rozmíchají se opravdu jen v kapce tekutiny a pak už se hrudky netvoří. Problém tedy hledejte ve vlastní neznalosti.

Co zůstalo stejné, to je univerzální hnědá omáčka, ta se vaří stále.

0 0
možnosti

Tramp_007

21. 11. 2010 22:53
Jo, a je to

 tradiční pití, vyrábí se to snad už 100 let.

0 0
možnosti

Tramp_007

21. 11. 2010 22:51
To byl

glögg, ne víno. A pije se to právě jen na vánoce. Druhů je mnoho, bezalkoholové, s alkoholem. Vína v tom moc není ale různé ovocné šťávy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1434x
Narodil jsem se vinařském kraji a dodnes tam bydlím. Víno jsme poznal i z pohledu francouzského konzumenta, když jsem před časem učil na lyceu v jihofrancouzském Nimes. Ten o něm ví mnohem víc než to, že se po něm točí hlava. Vždyť víno je tam součástí tělesné kultury. Chci, aby tomu tak bylo i u nás. Aby český spotřebitel už nebyl obětí marketingových hrátek obchodníků. Aby pochopil, že víno není to samé jako nápoj vinného typu.

Seznam rubrik